СЕМ решава за "Голата истина" в петък

В петък Съветът за електронни медии /СЕМ/ ще има окончателно становище по казуса свързан с предаването "Голата истина". Основният дебат се състои в това дали предаването представя новини или е шоу, каза на открито обсъждане Маргарита Пешева, председател на СЕМ.

Съветът трябва да реши дали има нарушение на Закона за радио и телевизия, според който "новините като информационни факти трябва да бъдат разграничавани от коментарите към тях". Новините в "Голата истина" не са съобразени с изискванията на закона за недопускане предавания, противоречащи на добрите нрави и с чл.90, ал.4, според който "не могат да бъдат спонсорирани новини", съобщи Светлана Божилова от отдел "Анализи".

Законът за радио и телевизия разрешава излъчването на забавно-провокативни и еротични предавания с новини от шоу-бизнеса след 23 часа. Според Георги Лозанов няма нищо лошо в това след 23 часа да се събличат момичета. Лошото става тогава, когато те се събличат в информационни емисии.

С факс до СЕМ от 8 януари новоназначеният управителен съвет на "М САТ" съобщава, че в рамките на настоящата седмица ще спре предаването "Голата истина".

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK