“Изгубеният Граал” ще ни води през дебрите на историята

В неделя, 3 февруари, от 17.30 часа стартира новото предаване за история и археология на Национална кабелна телевизия "Евроком" - "Изгубеният Граал". Негов водещ ще бъде старши научен сътрудник, доктор на историческите науки Николай Овчаров от Археологически институт на БАН.

"Изгубеният Граал" цели да популяризира и представи пред зрителите най-новите български открития в областта на археологията, както и спорни въпроси от българската история. То няма да се ограничава нито хронологически, нито тематично, а за събеседници в студиото ще бъдат канени широк кръг експерти - археолози, историци, етнографи, изкуствоведи, теолози и пр.

Предаването "Изгубеният Граал" ще се излъчва през цялата година, с изключение на месеците юли и август - период, в който археолозите са най-ангажирани. При евентуални значими открития през тези месеци са възможни и ексклузивни предавания.


Авторът на историческата рубрика Николай Овчаров ще залага на колкото се може повече филмови материали, ще включва коментари по дискусионни проблеми на българската история и археология и ще поддържа пряк контакт със зрителите на НКТ "Евроком" чрез открита телефонна линия и писма.

Както името на тайнствения съд символизира пътя към познанието и истината, така и "Изгубеният Граал" ще търси научната и човешката истина за историческите събития и тяхната проекция в днешно време. А днес това е особено необходимо предвид многобройните примери на невежество и съзнателно изместване на истината с откровени лъжи, смята Николай Овчаров.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK