Американска инвестиционна група ще предложи ценни книжа с отрицателен купон

Американската инвестиционна група "Бъркшир Хатауей" възнамерява да пусне на пазара първите ценни книжа с отрицателен купон, писа вестник "Файненшъл таймс". Новата книга ще носи името SQUARZ и ще се състои от неподчинена облигация и варант, даващ право за закупуване на акции на компанията на определена бъдеща дата. Интересното в случая е, че лихвеният процент по облигацията ще бъде по-нисък от частичните плащания по варанта, което означава, че инвеститорите на практика ще трябва да платят на "Бъркшир" за правото да купят акции на компанията в бъдеще. Точните условия на сделката обаче все още не са известни.

"Бъркшир" обяви във вторник, че планира да продаде на институционални инвеститори нови книжа за 250 млн. долара. Ако търсенето е достатъчно високо, ще бъдат предложени книжа за още 37.5 млн. долара. Обикновено подобни конвертируеми ценни книги носят много ниска лихва за инвеститорите, но акциите на "Бъркшир Хатауей" са достатъчно атрактивни, за да оправдаят една по-агресивна ценова политика, посочва "Файненшъл таймс". "Бъркшир" притежава компании с разнообразна дейност, сред които производителят на дрехи Fruit of the Loom, веригата от ресторанти за бързо хранене Dairy Queen, застрахователни дружества и други.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK