Ангел Ангелов връща парите от "Стани богат"

Ангел Ангелов, който спечели 100 000 лева в предаването "Стани богат", ще върне парите, защото не отговаря на общите условия на играта. 27-годишната му дъщеря Искра води предаването "У нас" в Нова телевизия, по която се излъчва и шоуто "Стани богат". По нашите правила членовете на нейното семейство не могат да участват в шоуто, каза Никола Тупарев, управител на компанията СИА Адвъртайзинг" ООД. Това е компанията която организира играта.

Според "Общите правила" на шоуто в него не могат да участват служители на компанията и на телевизията, която го организира и излъчва, спонсорите им, както и преките членове на техните семейства, непълнолетни и лица с криминални присъди.

Парите няма да се вземат от "Нова Телевизия", а ще отидат за благотворителни цели. Не е определено точно къде, но Ангел Ангелов ще участва във вземането на това решението, съобщиха от медията.


Всички участници в програмата се запознават предварително с правилата преди записа, могат да ги обсъждат и едва след това попълват декларация, че се съгласни с тях, каза Тупарев. Предаването, в което Ангел Ангелов спечели 100 000 лева, беше излъчено по "Нова телевизия" на 13 юни, но това е запис, играта се прави по-рано. За роднинската връзка на Искра и Ангел в Нова телевизия са разбрали в четрвъртък, 27 юни. Веднага се свързахме с Ангел Ангелов, за да не тръгнат слухове, че играта е нагласена или пък, че прикриваме нарушения на правилника, каза Тупарев.

Връщам парите на "Нова телевизия", заяви Ангел Ангелов. Когато се запознавах с правилата на шоуто, не съм разбрал, че не мога да участвам в него. Играта е напълно честна, добави той. Нека парите отидат при хора, които повече се нуждаят от тях, на мен те не са толкова необходими. Ако обаче паричната награда се увеличи, ще участвам отново и този път няма да върна парите, каза Ангелов.

Не анулираме играта, Ангел Ангелов си остава човекът с най-високата награда в шоуто, тъй като не е знаел, че няма право на участие, каза Тупарев. Стоте хиляди лева са преведени на Ангелов. Той информира журналистите, че е дал две хиляди лева от тях на приятел, но ще възстанови цялата сума.

В алинея 4, точка 3 на Допълнителните разпоредби на Закона за преброяване на населението, жилищния фонд и земеделските стопанства в Република България пише: "Семейство" са съпрузите и техните непълнолетни деца, които не са встъпили в брак.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK