“Слънце Стара Загора - БТ” с по-малка печалба за шестмесечието

Една от цигарените фабрики в състава на "Булгартабак холдинг" - "Слънце Стара Загора - БТ", реализира минимална печалба от 25 хиляди лева през първото шестмесечие на тази година. Печалбата е по-малка от положителният резултат за същия период на миналата година, който е бил 418 милиона лева. За цялата минала година загубата на дружеството е била 4.555 милиона лева.

Приходите от дейността на "Слънце Стара Загора - БТ" за първите шест месеца на годината са за общо 12.043 милиона лева и са спаднали с 3.175 милиона лева, а това е и основната причина за понижението на печалбата. В същото време и разходите за дейността са намалени до 11.999 милиона лева от 14.579 милиона лева през първото шестмесечие на 2001 г.


Дружеството е с капитал 1.178 милиона лева, а пазарната му капитализация към края на миналия месец е 1.767 милиона лева. На 31 юли акциите му са се търгували по 1.5 лева. "Слънце Стара Загора - БТ" е едно от деветте предприятия в структурата на тютюневия холдинг, които произвеждат цигари. Освен това в холдинга има още 12 фабрики за преработка на тютюни и една за производство на филтри и опаковки.

Печалбата на самия холдинг за полугодието е над 16.1 млн. лв. За същия период на миналата година тя е била едва 954 хил. лв., а за цялата 2001 г. достигна 11.5 млн. лв. Приходите от дейността през първото шестмесечие на холдинга достигат 24.5 млн. лв. Увеличението се дължи на приходите от дивиденти в размер на 14.8 млн. лв. за тази година

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK