“Нова телевизия” с ръст на печалбата за второто тримесечие

Оперативната печалба на "Нова телевизия" се е увеличила с 200 хиляди евро за второто тримесечие на годината в сравнение със същия период на 2001 г. Информацията е от предварителния (неодитиран) финансов отчет на гръцкия собственик на телевизията - "Антена ТВ груп", публикуван във вторник в бюлетин на Лондонската фондова борса. В отчета обаче не е посочен точният размер на печалбата. Също без да се конкретизира стойността, се споменава, че оперативният доход на "Нова телевизия" за първото полугодие на 2002 г. е намалял. Като цяло чистата печалба на "Антена ТВ груп" за тримесечието е нараснала с 5.1 милиона евро (или 117%) до 9.5 милиона евро в сравнение със същия период на миналата година. За полугодието обаче корпоративният доход е спаднал с 1.6 милиона евро (или 53.4%) до 1.4 милиона евро.

В резултатите на "Нова телевизия" прави впечатление увеличаването на приходите от основна дейност с 500 хиляди евро за второто тримесечие. Тези постъпления идват изцяло от рекламата в телевизионния оператор с национален лиценз до миналата година. При разходите за основна дейност пък се наблюдава тенденция на спад също с 500 хиляди евро. Солиден ръст обаче бележат разходите за общи и административни нужди, които за второто тримесечие на тази година са се покачили с 900 хиляди евро в сравнение със същия период на 2001 г.

"Антена ТВ груп" е водещ медиен холдинг в Гърция, който притежава ефирен телевизионен канал, продуцентска компания, радиостанция, издателство и бизнес в информационните технологии. Холдингът купи 100% от "Нова телевизия" през август 2000 г. и има участия в други две медии у нас. Собственик с най-голям дял от 23% в холдинга е гръцкият магнат Минос Кириаку. Американски депозитарни разписки върху част от акциите "Антена ТВ груп" се търгуват на NASDAQ и Лондонската фондова борса.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK