Екипът на “Демокрация” ще издава вестник “Детонация”

Част от екипа на спрелия преди два месеца вестник “Демокрация” подготвя нов всекидневник, който ще излезе на пазара в четвъртък, съобщиха пред “Дневник” авторите. Името на изданието ще е “Детонация”, а главата му ще копира тази на бившия вестник на СДС. Всекидневникът ще е собственост на в. “Анти”, чийто главен редактор Васил Станилов ще ръководи и "Детонация".

Засега се предвижда да излезе само един брой, чрез който да бъде проучен пазарът. Вестникът ще е цветен с обем от 16 страници. Направените сондажи сред разпространителите на вестници показали, че "Детонация" може да излезе в 10 хиляден тираж, казаха още от екипа на изданието. Цената му ще бъде 1 лев, Във вестника ще работи почти целият екип от отдел "Анализи" на "Демокрация". Авторът на страницата "Демократер" в синия вестник Здравко Попов ще води сходна рубрика под заглавието "Детонатор".

"Детонация" ще е второто издание, което се опитват да издадат журналисти от закъсалия финансово "Демокрация". Веднага след спирането на вестника на 28 юни т.г. бе обявено, че ще се премине към електронно издание на "Демокрация", което ще носи името "Още". Проектът обаче така и не тръгна, както беше планиран.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK