"България инвест" получава 1.48 млн.евро за малкия бизнес

Търговска банка "България инвест" (част от "Алианц България холдинг") ще получи 1.48 млн. евро от Насърчителна банка за кредитиране на малкия и среден бизнес. Споразумението за кредитната линия ще бъде подписано официално в петък.

"Средствата се отпускат по програмата на немската кредитна институция "Кредитанщалт фюр Видерауфбау" (KfW)", обясниха от държавната кредитна институция. Програмата действа от 11 май 2001 г. и се управлява от Насърчителна банка. По нея тя може да отпуска средства на избрани търговски банки партньори, които от своя страна кредитират малки дружества с персонал до 50 работника. Заемите по програмата са до 100 хиляди лева и срок на погасяване до 3 години. От Насърчителна банка обясниха, че споразумението за кредитна линия с "България инвест" е първото от предстоящата поредица договори с други български банки партньори, които ще се подпишат през следващата година. Споразуменията се сключват с цел по-бързото усвояване на средствата и тяхното по-скорошно достигане до основния целеви сегмент на Насърчителна банка - малките и средни предприятия в страната.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK