"Бул инс" се насочва и към "Гражданска отговорност"

"Бул инс" възнамерява да увеличи пазарния си дял при застраховката "Гражданска отговорност". Това заяви изпълнителният директор на застрахователната компания Йордан Кифов. Според него обаче за по-доброто развитие на пазара е нужно застрахователният надзор да спре да определя минимални цени на полицата. "Държавата би трябвало да определя само лимитите на отговорност, а на какви цени ще се продава застраховката "Гражданска отговорност" да се определя самостоятелно от всяко дружество", каза Кифов. През 2002 година делът на този тип автомобилна полица в общия премиен приход на "Бул инс" е бил 1.37%, сочат данните на компанията.

Точно 90% е делът на застраховката "Автокаско", като "Бул инс" остава лидер на пазара на автомобилното застраховане. Както е известно, в компанията се застраховат почти всички луксозни коли в страната, както и почти всички лизингови схеми с нови коли. Приходите от застраховката "Зелена карта" са 1.155 млн. лв.

"След влизането ни в Европейския съюз ще се въведе единна застраховка "Гражданска отговорност", добави Кифов. В Европа цената й достига и 1500 евро. Квотата на щетимост за миналата година е паднала до 48.32% при 53.2% през 2001 г. Резервите на компанията са се увеличили до малко над 20 млн. лв. при 17.5 млн. лв. през 2001 г.


Общият брутен премиен приход на дружеството за 2002 г. е 57.7 млн. лв., което отрежда четвъртото място на застрахователния пазар на "Бул инс" с дял от 12.29%. За сравнение приходите на дружеството през 2001 г. бяха 46.3 млн. лв., или през миналата година е бил реализиран ръст от близо 25 на сто. Увеличение бележи и печалбата, която от 0.538 млн. лв. през 2001 г. нараства до 3.474 млн. лв. Финансовият резултат ще се капитализира, са решили акционерите на "Бул инс". "През настоящата година очакваме приходът ни да достигне около 70 млн. лв., като прогнозата ми за целия пазар е за ръст от около 25%", заяви председателят на съвета на директорите на "Бул инс" Веселин Ранков.

От края на миналия месец в Бояна работи първият модерен специализиран технически център. Той е на "Евросервиз ТАНДЕР" и "Бул инс". "С този център затваряме кръга на предлаганите услуги", обясниха от застрахователното дружество.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK