БНБ ще поръча 100 течнокристални монитора за служителите си

Българската народна банка обявява конкурс за избор на доставчик на 100 броя плоски компютърни монитора. Към техническите характеристики на продукта са включени изискванията дисплеите да бъдат от типа TFT/LCD и да имат съвместимост към персонални системи IBM NetVista.

От Централната банка поясниха, че покупката на течнокристални монитори е провокирана от грижата за здравето и комфорта на служителите. Според IT-специалисти най-важното качество на TFT/LCD дисплеите е, че не излъчват радиация и не дразнят очите. Те представляват монитори с течен кристал с активна матрица. Други техни предимства пред обикновените монитори са, че при тях отсъстват трептения, енергийната консумация е с пъти по-малка както и размерите им и контрастът и цветовата динамика са много по-ярки. Също така този вид монитори може да бъде свързан и с цифров, и с аналогов видеоинтерфейс.

Конкурсната документация може да бъде получена от 27 май до 26 юни. Крайният срок за подаване на офертите е 27 юни. Гаранцията за участие в конкурса е 1000 лева.


Квалификационни изисквания към кандидатите са те да бъдат оторизирани търговски и сервизни агенти на фирмата - производител на предлаганото оборудване, и да са български юридически лица, регистрирани поне 3 години преди обявяване датата на конкурса, с капитал, надвишаващ офертната цена на поръчката без ДДС. Друго условие за допускане до участие в конкурса е да имат сертифицирана система за управление на качеството, отговаряща на стандарта ISO 9001:2000 и да разполагат със специалисти, които са сертифицирани и имат договор с организацията за поддържане на оборудването - предмет на доставката.

Според проучване на пазара на хардуер на анализаторската агенция "CBN Панов и Стойчев" прогнозите за 2003 година са корпоративните ИТ клиенти да започнат подмяна на вече остарялата инсталирана компютърна база от над 130 хил. компютъра, закупени до 1998 г., и по-сериозно да навлязат ERP или CRM системи от средния клас във всички чуждестранни инвеститори и дистрибуторски компании. Анализът на CBN показва и тенденция на този специфичен пазар към ръст в доставките на монитори - особено с LCD и плазмени технологии.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK