Приключва строежът на луксозен жилищен квартал в Драгалевци

Приключва строежът на луксозен жилищен квартал в Драгалевци, съобщи за "Дневник" Димитричка Стоянова, брокер в компанията за недвижими имоти "Колиърс", която е ексклузивен представител на проекта.

Обектът се казва "Рая ризорт" и се намира в непосредствена близост до хотел "Хранков". Инвеститор в проекта са група холандски компании, но от "Колиърс" не уточниха имената и намеренията им.

Проектът се реализира на два етапа - първият е изграждане на шест от общо тринадесет планирани къщи, а вторият - оставащите. Първите седем сгради са били готови за експлоатация през април тази година. Преди около месец основната част от втория етап на проекта е приключила, като остават само довършителните, разказаха от "Колиърс". Къщите ще се отдават под наем.


Кварталът предлага 24-часова охрана, къщите разполагат с камери за наблюдение, а "Колиърс" предлага и услугата "пропърти мениджмънт", която представлява пълно обслужване и поддържане на обекта. Цените за наеми са между 2500 и 3000 евро за месец. Разликата в цените се дължи на големината на наетото жилище и дали се наема от физическо лице или компания. Във втория случай цената е по-висока заради начисляването на ДДС. Апартаментите са с по 3 или 4 спални, кухня и приемна. Всяка къща има собствена ограда.

"В повечето случаи наемателите са чужденци", каза още Стоянова. Според нея основната причина подобен вид имоти да се предпочитат от чужденци е сигурността, която те предлагат. Клиентите на "Рая ризорт" са чужденци, които идват със семействата си в страната. В момента са отдадени две къщи под наем, но се очаква до Нова година да се отдадат и останалите.

Изграждането на оградени жилищни имоти се оформи като трайна тенденция. Инвеститорите в т.нар. частни жилищни квартали през последните две години се увеличиха, но не може да се каже същото за клиентите, смята Стоянова. Засега още не може да се даде оценка кога ще се пренасити пазарът на такива имоти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK