"Етап адресс" купи почивна станция в Китен

"Етап адресс" спечели търга с явно наддаване за 100% от капитала на "Пролет МТ" ЕООД - Китен, за 1.1 млн. лв. Това е близо три пъти повече от първоначално обявената начална цена.

Кандидатите за китенската почивна станция бяха 18, сред които "Груп плюс" ООД, "Явлена - Бургас" ООД, "Стройинвест 2003" ЕООД, "Магро турс" ЕООД, "Сигма консултинг" ООД, "Юролайн" ООД и други. Стъпката на наддаване беше 30 хил. лв., а депозита за участие - 35 хил. лв.

Купувачът "Етап адресс" е 100% турска собственост - 99.8% от капитала е собственост на Фахретин Гюлхан, а 0.2% на Кенан Башбора. Предметът на дейност на дружеството е изграждане и експлоатация на търговски обекти, ресторанти, магазини, хотели, бензиностанции, транспортна дейност, екскурзии в страната и чужбина, маркетинг и мениджмънт, посредническа дейност.


Цената по сделката ще се заплаща 50% в деня на подписване на договора, останалата част - в срок до 15 календарни дни.

Сделката подлежи на одобрение от надзорния съвет на АП.

"Пролет МТ" е почивна станция, разположена на 603 кв. метра, с предмет на дейност хотелиерски и ресторантьорски услуги.

Съдебно регистрираният капитал на дружеството е 818 770 лв.

Оборотът му за 2001 г. е 72 169 лв., а финансовият му резултат е загуба от 30 894 лв. В дружеството работят трима души.

Раздържавяването на туристическите обекти чрез търгове с явно наддаване е една от най-успешните акции на АП. На 23 септември предстои да бъде приватизирано по същия метод "Бъдинтурист" АД - Видин.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK