Търговете за "Златни пясъци" ще започнат най-рано в понеделник

Възможно е още днес Централният депозитар да прехвърли държавните акции от "Златни пясъци" АД от подсметка в инвестиционния посредник "Авал ин" при "Еврофинанс".

Липсата на добра комуникация е основният проблем, заради който се забави листването на книжата на приватизационния сегмент на фондовата борса. От пресцентъра на Агенцията за приватизация съобщиха, че са пуснали писмо до "Авал ин" още миналата сряда. Такова обаче още не е получено.

Така че заслуга за забавянето може да се окаже, че имат пощите. Така възможно най-ранният вариант за пускане на акциите на курорта е понеделник. Все пак е странно, че съвременните комуникации още не са намерили приложение при изпращането на документи. Интересно е, че посредникът от Пловдив "Юг маркет" отдавна прехвърли акциите на местното дружество "Полиграфия" при "Еврофинанс", а в други случаи схемата не работи. Забавянето допринесе за увеличаване на напрежението около предстоящия търг за 11.24% от капитала на "Златни пясъци" АД.


Брокери изразиха недоволство, че са поставени в неизгодно положение, тъй като няма официална информация за цената, от която ще започне наддаването на аукциона. Така някои инвеститори, които са наясно с неща от кухнята, може да са започнали да купуват компенсаторки, с които да участват на търга. От няколко източника стана ясно, че минималната цена ще бъде 12 лв. за акция.

Днес започват аукционите за пула "Златни пясъци", но ще се предлагат държавни акции само от 7 дружества. Минималната цена при всяко от тях ще бъде 1 лев. Става въпрос за книжа от "Полиграфия", "Стъклопластик" - Кнежа, "Комекс" - Каспичан, "Тракийско пиво" - Пазарджик, "Монолит стил" - Бургас, "Изгрев 66" - Пловдив, и "Винарска изба "Врачанска теменуга".

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK