Държавните институции се активизираха в търсенето на застрахователи

Все повече държавни институции откриват процедури за извършване на застрахователни услуги. Това е разбираемо, защото повечето от застраховките имат срок до края на 2003 година и е необходимо новият изпълнител да е известен до изтичането на срока на договора със стария застраховател.

Министерството на външните работи (МВнР) обяви, че търси застраховател на движимото и недвижимото си имущество на територията на цялата страна. Срокът за подаване на офертите изтича на 22 декември, а сумата на поръчката ще възлезе на около 50 хил. лв. Договорът за застраховки на движимото и недвижимото имущество на външното министерство с "ДЗИ - общо застраховане" изтича в края на годината. Той беше за близо 425 хил. лв. с ДДС.

За тази година МВнР е избрало "Евроинс" АД за застраховка "Злополука, заболяване и медицински разноски" на служители от министерството, дългосрочно командировани в дипломатически и консулски представителства на България в чужбина. Сумата на договора е около 180 хил. лв. с ДДС.


Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" откри процедура за избор на застраховател за "Гражданска отговорност" на МПС и "Каско" и "Злополука на местата" в МПС и плавателните съдове по щата на дирекцията. Крайният срок за подаване на офертите изтича на 11 декември, сумата на поръчката ще бъде около 50 хил.лв.

Националната служба за съвети в земеделието също търси застраховател за "Пълно автокаско", "Гражданска отговорност" и "Злополука места" на 35 автомобила. Предложенията ще се приемат до 8 декември, а сумата на поръчката ще бъде около 20 хил. лв.

До 1 декември се приемат оферти за застраховки "Живот", "Гражданска отговорност", "Каско МПС", "Имущество", "Плавателни съдове" и "Отговорности" за 2004 г. в конкурса на "Пристанищен комплекс - Русе". "Български пощи" обявиха ограничена процедура за застраховка "Гражданска отговорност" на собствениците, ползвателите, държателите и водачите на моторните превозни средства, собственост на дружеството, групова застраховка "Злополука" на работници и служители с рискови длъжности, застраховка "Имущества" на активи, застраховка "Автокаско" на моторни превозни средства, застраховка "Злополука на лицата" в МПС и застраховка "Гражданска отговорност за нанесени имуществени и неимуществени вреди при ползване на огнестрелно оръжие". Срокът за подаване също е 1 декември. Поръчката обхваща поделенията на дружеството в цялата страна и може да достигне обща стойност от 245 хил.лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK