МРРБ избира строителна компания за пътя до ГКПП Рудозем

Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) откри два търга по проект за изграждане и строителен надзор над път, свързващ България с Гърция, през ГКПП Рудозем. Процедурите ще се финансират по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Гърция и чрез средства от националния бюджет. Общата стойност на проекта е приблизително 11 млн. евро.

Новият път e продължение на съществуващия II-86 "Рудозем - Чепинци - Ксанти". Дължината на участъка е приблизително 10 км. Пътят ще бъде проектиран за скорост на движение на моторните превозни средства от 60 км/ч и ще има ширина от 7.5 до 10.5 м.

Избраната компания трябва да построи кръстовища, строителни съоръжения и водостоци по продължение на пътя. Пътната част включва също строителни работи по отводняване, маркировка, нови пътни знаци, предпазни огради и мантинели, тротоари и озеленителна част, е включено в проекта.


Изискванията към кандидатите в търга за изграждане на пътната отсечка включват те да са реализирали годишен оборот от 7 млн. евро за всяка от изминалите последни три години и да имат печалба за същия период.

Друго условие е компаниите или водещият партньор от консорциума да представят доказателства, че могат да обезпечат финансиране по проекта в размер на не по-малко от 1.7 млн. евро в брой чрез гарантирана от банка с добра репутация кредитна линия или чрез друга приемлива форма на ликвиден работен капитал.

Предвиденото време за завършване на строителните работи е две години за строителство, гаранционният срок на изпълнението е една година, а последната вноска към строителната компания ще е пет месеца след изграждането на пътя.

Тръжно досие може да бъде закупено срещу 250 евро, платени по банков път в МРРБ. Предложенията трябва да бъдат представени до 5 април, а ще бъдат отворени официално на следващия ден.

Гаранцията за участие в този търг е 150 хил. евро.

Вторият търг на министерството на Валентин Церовски е за изпълнение на независим строителен надзор (супервизия) в строителството на подходен път до новия ГКПП Рудозем. По време на строителството консултантът ще надзирава строителните работи от страна на българското правителство, представлявано от Изпълнителна агенция "Пътища". Консултантът ще изпълнява задачата на "инженер", така както е предписано във ФИДИК 1999 - "Общи и особени разпоредби", пише в условията на търга. Крайният срок за подаване на декларации за участие изтича на 16 февруари.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK