“Майстор Манчоров” ще инвестира 1 млн. лева в нова шивашка фабрика

"Майстор Манчоров" ще инвестира 1 млн. лева в изграждане и оборудване на нова шивашка фабрика в Пазарджик, съобщи управителят на фирмата Георги Манчоров. Той уточни, че инвестицията ще бъде реализирана на два етапа, първият от които предвижда до края на годината да бъде завършено строителството на фабриката на площ от 1500 кв.м и да бъдат открити 100 работни места.

През този етап ще бъдат инвестирани 240 хил. евро. Впоследствие фабриката ще бъде дооборудвана с италиански машини за производство на фино бельо и трикотаж. В момента шивашката си дейност фирмата осъществява на общински терен под наем.

Цялата инвестиция ще бъде реализирана с помощта на британски партньор на фирмата, който Георги Манчоров не пожела да назове, но каза, че става въпрос за известна компания, специализирана в производство и търговия с фино бельо. "Вече е подписан договор с британците. Той предвижда производство в България и износ на продукцията в Западна Европа. Така пазарът за продукцията на новото предприятие е осигурен", каза още Манчоров.


Две трети от продукцията ще носят марката на британската компания, а една трета ще носи известната вече в България марка "Майстор Манчоров". Месечно ще бъде реализирана продукция за около 100 хиляди лева.

Договорът с чуждестранните партньори е 6-годишен и дотогава се очаква предприятието да натовари на 100% производствените си мощности. Георги Манчоров е в преговори с общината и частни собственици за закупуване на земята, където ще бъде изградено новото предприятие. Средната работна заплата в новата фабрика е планирано да бъде 250 лв. месечно. Заети в производството на шивашката компания сега са 20 шивачки, специализирали се в производството на фино бельо.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK