Спряха процедурата за избор на фирма за изграждане на наш щанд на туристически изложения

"Процедурата по Закона за обществените поръчки /ЗОП/ за избор на фирма, която да изгради националния щанд за най-големите международни туристически изложения в Берлин, Москва, Киев и Лондон, беше прекратена", съобщи в сряда председателят на изборната комисия Иво Маринов, директор на "Национална туристическа политика" в Министерството на икономиката. В комисията участваха представители на асоциациите на туристическия бизнес. В четвъртък ще бъде обявена нова процедура по ЗОП. "Законът позволява тя да бъде открита с облекчени условия за участие", обясни Ивайло Гюров, директор на Изпълнителната агенция за национална туристическа реклама и информация /ИАНТРИ/. Той добави, че до една седмица ще бъде избран изпълнител, тъй като първото международно изложение е в Берлин на 12 март.

На 16 февруари оферти подадоха 6 фирми. Комисията установи, че подадените документи на нито една от тях не отговарят на изискванията, поставени от възложителя. В тридневен срок участниците ще бъдат уведомени писмено за допуснатите пропуски и неточности в документацията си. Част от кандидатите не са отговаряли на изискването за оборот от 2,5 милиона лева за последните три години. Други не са предоставили доказателства за техническите възможности и квалификация на персонала си, обясниха пред журналисти членовете на комисията.

Шестимата кандидати, подали оферти са: "Абрис дизайн център", Международен панаир Пловдив, Б.С.Б. - фокус, "Туристреклама", "Маг адвъртайзинг" и консорциума "АРКА-Оторам-90".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK