"Златни пясъци" прекратява договора с подизпълнителите на концесията за плажа

Ръководството на "Златни пясъци" АД е изпратило писма до подизпълнителите на концесионния договор за стопанисване на плажната ивица в курорта, с което ги уведомява, че договорите им няма да бъдат продължени.

Това заяви адвокатът на Сдружението на подизпълнителите на плажната концесия в Златни пясъци Бранимир Балачев. Той уточни, че в сдружението членуват 12 фирми.

През 1998 г. "Златни пясъци" ЕАД сключи концесионен договор за плажа в курорта със срок от 10 години. След приватизацията на фирмата правоприемникът й "Златни пясъци" АД става изпълнител на концесията. Дружеството сключва договори с 12 подизпълнители.


В тях е записано, че срокът им е пет години, като в случай че по време на него подизпълнителят спазва задълженията си, срокът се удължава с още пет години. Първият петгодишен период изтича на 15 май тази година.

Според Балчев в писмото до подизпълнителите като мотив за прекратяване на договорите е посочена забава за плащане на концесионните вноски.

В прессъобщението на "Златни пясъци" пък е записано, че главният концесионер намира, че подизпълнителите не са изпълнили задължения, свързани с чистотата на плажната ивица, инвестициите и културата на обслужване. За всички нарушения има съставени констативни протоколи, се казва още в съобщението на дружеството.

"Редът, по който трябва да се прекратят договорите, е при констатиране на нарушение комисия, съставена от служители на "Златни пясъци", да състави констативен протокол, да уведоми подизпълнителя и да му даде

петдневен срок за отстраняване на нередностите.

Нито едно от тези неща не е направено. Затова подизпълнителите няма да напуснат плажа", твърди Балачев.

Изпълнителният директор на "Златни пясъци" Николай Недков заяви, че вече

са подписани три нови договора с подизпълнители, а оферти са подадени

и за останалите части от плажа.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK