КФН и СКГТ ще избират охранители

Комисията за финансов надзор (КФН) откри конкурс за охрана на административната сграда на КФН. Охранителните дейности ще се извършват в срок до края на 2005 г. В процедурата ще могат да участват български или чуждестранни физически или юридически лица и консорциуми. Кандидатите трябва да притежават лиценз за извършване на частна охранителна дейност. Гаранцията за участие в конкурса е 300 лв. Офертите за участие в конкурса ще се подават до 21 май. В Регистъра на обществените поръчки няма информация за сключени договори на КФН.

Столичната компания за градски транспорт (СКГТ) обяви конкурс за денонощна въоръжена физическа охрана на Централния диспечерски пункт на бул. "Тодор Александров" №42. Компанията, избрана за изпълнител, ще охранява обекта до две години от датата на подписване на договора.

Гаранцията за участие в конкурса е 300 лв., а тази за изпълнение на договора - 1000 лв. Участници в процедурата могат да бъдат охранителни фирми, които притежават валиден лиценз за тази дейност, както и за въоръжена охрана. Кандидатите трябва да имат опит и да представят поне три референции от клиенти, заверени с оригинален печат на клиента. Персоналът за поста следва да бъде обучен от възложителя за работа със съществуващите сигнално-охранителна инсталация, система за контрол на достъп и работно време и система за контрол чрез видеонаблюдение.

Данните от Регистъра на обществените поръчки сочат, че "Столична компания за градски транспорт - Автотранспорт" е имала от 2000 г. досега договори за охрана на обектите си с компаниите "Викинг - Георги Николов", "Джи Ем Ви-2000", "Рекс-Е-5 - Галунски" и "Егида-София". Фирмите "Викинг - Георги Николов", "Дага полис", "Це Ес Ге къмършал сървис груп - България", "Орел - 359", "Дорс - 55" и "Бимко 66 - Стойчо Стойчев" са охранявали обекти на столичното електротранспортно дружество.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK