Община Плевен търси изпълнител за ремонт на пътища

Община Плевен обяви обществена поръчка за изпълнител на реконструкция на част от четвъртокласната пътна мрежа. Позициите са четири, като компаниите могат да кандидатстват за всички. Общата стойност на поръчката е за 230 хиляди лева и включва ремонт на пътни участъци от Плевен до селата Ясен, Пелишат, Върбица и Ралево.

Тръжна документация може да се купи от кметството от 31 май до 4 юни. Цената и сроковете за изпълнение са основните критерии при избора на изпълнителите. Крайният срок за извършване на ремонтните дейности е краят на октомври.

Средствата за реконструкцията са отпуснати от Министерството на регионалното развитие и благоустройство. “Заявили сме общо 1.6 млн. лева, защото ремонт на четвъртокласните пътища в общината не е правена през последните години”, каза за “Дневник” Драгомир Павлов, главен инженер на кметството. Той уточни, че първо ще се ремонтират пътищата, които са в най-лошо състояние. Ако бъде отпусната цялата поискана сума, ще се ремонтират всички пътища от тази категория. За тях ще бъде обявена допълнително обществена поръчка, уточниха от общинската администрация.


Очакванията са сред кандидатите за изпълнител да бъде общинската фирма “Инжстрой”, която разполага със съвременна техника за този вид дейност и работи на приемливи цени. Друг играч на пазара отскоро е и частната компания “Виастрой”, която през миналата година купи филиалите на “Пътно поддържане” в Плевен, Левски, Бяла Слатина и Ловеч. От офиса на фирмата отказаха да съобщят дали ще участват в търга с мотива, че обявлението все още не е обнародвано, въпреки че вече е включено в регистъра за обществените поръчки.

Междувременно стана ясно, че до края на тази година ще бъде готова и тръжната документация за рехабилитация основно на 45-километровата пътна отсечка Плевен - Никопол. “Предвидените средства за участъка са между 2.5 и 3.5 млн. евро”, уточни директорът на дирекция "Областно пътно управление" инж. Любомир Станев. Ремонтът е по препоръка на Европейската комисия, която разреши финансирането на строителството на ферибота Никопол - Турну Мъгуреле. Възложител на тази обществена поръчка ще бъде регионалното министерство, което се очаква да я обяви в началото на 2005 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK