“Калиста - 2004” ЕООД купи “Брикел” ЕАД, Гълъбово

"Калиста - 2004" ЕООД, София плати за 100% от акциите на "Брикел" ЕАД, Гълъбово 29,2 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на Агенцията за приватизация.

Предметът на дейност на спечелилия търга е вътрешно и външно търговска дейност, импорт и експорт, строителна и монтажна дейност на сгради, съоръжения и инсталации за тях и други.

Цената по сделката се заплаща чрез банков превод по сметка на АП - 50% - в деня на подписване на договора, а останалата част в срок до 15 дни.


Сделката подлежи на одобряване от Надзорния съвет на Агенция за приватизация.

Останалите кандидати, които участваха в наддаването бяха: "Вивес" АД, София и "Еврометал Комерс" ЕООД, Перник.

Основни задължения на купувача:

При постъпване на изрично писмено искане от страна на «ЕЙ И ЕС 3-С България Марица Изток І» ООД, бъдещият купувач ще поеме задължения, свързани с учредяване право на строеж или право на ползване върху терени, собственост на "Брикел" ЕАД в полза на "ЕЙ И ЕС 3-С България Марица Изток І" ООД.

Инвеститорът ще поеме задължения, свързани с класифицирана информация, която се съхранява в дружеството. Той ще бъде задължен да предприеме и да изпълни добросъвестно всички необходими правни и фактически действия, произтичащи от текстовете на Директива 2001-80-ЕС, както и програмата за прилагането й по дефинирани конкретно за дружеството основни ангажименти и ограничения в експлоатацията на съществуващите мощности в рамките на 20 000 работни часа, считано след 31.12. 2007 г.

Бъдещият собственик на брикетната фабрика ще бъде ангажиран с осигуряването на достатъчно количество годишно производство на брикети, необходими за гарантиране изпълнението на приети от правителството на Република България програми за социално подпомагане в периода 31.12. 2007 и в рамките на 20 000 работни часа след 31.12.2007 г..

Предвид специфичната дейност на "Брикел" ЕАД, купувачът ще бъде задължен също да не променя предмета на дейност на дружеството за срок от 5 години, както и да не намалява акционерното си участие под 50% за същия срок.

Също така той ще бъде задължен да не предприема и да не допуска предприемането на действия по ликвидация.

Условията са абсолютно задължителни и не подлежат на предоговаряне.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK