Производителят на спортна екипировка "Каппа" стъпва на българския пазар

Италианската марка за спортни дрехи "Каппа" навлиза сериозно на българския пазар. "Каппа" ще има дистрибутор в България и някои страни от региона, предадоха световните осведомителни агенции. Сръбската компания за разпространение на спортни дрехи и екипировки "Фитекс" ще дистрибутира марките "Каппа" и "Робе ди Каппа" в България, Унгария и Румъния, съобщава италианската информационна агенция "Финанс онлайн". Производител на спортните марки е "Бейсикнет".

От компанията производител са съобщили, че е подписано шестгодишно лицензионно споразумение с "Фитекс". Според подписания договор, който има опция и за удължаване, "Бейсикнет" ще инвестира в развитието на търговска мрежа на "Каппа" и "Робе ди каппа" в страните от Източна Европа. Производителят планира да открие маркови магазини в София, Будапеща и Букурещ, а в Сърбия и Черна гора, Босна и Херцеговина и Румъния - т.нар. аутлети (магазини, в които се продава маркова стока на производителя от предишни колекции).

Част от плановете за експанзия на "Бейсикнет" е да доставя различни спортни екипи в страните от бивша Югославия, за български футболни клубове от А група, а също и за клубове в Унгария и Румъния.


Сръбската компания за дистрибуция "Фитекс" вече има лицензи за дейността си в Сърбия и Черна гора, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина. От ръководството й очакват оборотът от продажбите на италианската марка в страните от Източна Европа да достигнат 53 млн. евро през следващите шест години, в които е валиден лицензът за дистрибуция.

Марките "Каппа" и "Робе ди каппа" са представени и продавани в 86 страни по целия свят, като за разпространението им са издадени 40 лиценза.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK