"Банк Аустрия" беше избрана за най-добра в Югоизточна Европа

Престижното финансово издание "Юромъни" определи "Банк Аустрия кредитанщалт" за най-добра банка в Югоизточна Европа за пета поредна година. Според члена на изпълнителния съвет на банката за Централна и Източна Европа Регина Прехофер отличията са индикатор, че банката е избрала правилен път на развитие и че ще продължава да разширява позициите си в този регион. Най-голямата банка в Австрия е собственик на водещи кредитни институции в 11 страни в региона, сред които е и българската "Ейч Ви Би Банк Биохим" (HVB Bank Biochim).

"Банк Аустрия" има 17 хил. служители в източноевропейските страни и около 4 млн. клиенти, като само в България те са 400 хил. Банката получи за дванадесети път признание и като най-добра банка в Австрия, както и наградата за "Най-добра банка попечител в Централна и Източна Европа". Четири от пет големи австрийски компании ползват нейните услуги, като банката има 36% дял в пазара на специализирани финансови продукти за крупни клиенти.


Водещата австрийска банка оглави през месец май класацията на списанието за финанси "Глоубъл инвестър" за "Най-добра регионална банка-попечител в ЦИЕ". В началото на годината списанието "Глобал файнанс" даде на банката приза за "Най-добра банка в търговското финансиране". Наградата за първично публично предлагане на годината пък беше присъдена от известното полско издание "Паркиет".

Лондонското издание "Юромъни" се чете от около 160 хил. читатели по света, като информацията в него е предназначена главно за мениджъри и финансови специалисти. Изборът на победител в класациите на списанието се извършва от жури и се проследяват данни и анализи за дейността на компаниите.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK