Тръгна продажбата на най-печелившите цигарени фабрики

С процедура за търсене на купувач на четирите най-добри цигарени фабрики, от понеделник започна продажбата на дъщерните дружества от структурата на "Булгартабак холдинг". С решение на Надзорния съвет на Холдинга от 1 юли т.г. беше решено на 19 юли обява за продажбата да бъде публикувана във Financial Times, както и в българските вестници "Дневник" и "Пари", а ден по-късно и в International Herald Tribune.

Цигарените фабрики са групирани в два пакета, съответно Благоевград БТ и Слънце Стара Загора БТ, заедно с търговските марки Виктори, Престиж, Мелник, Невада, Кънтри, Верея и Шипка и София БТ и Пловдив БТ, заедно с търговските марки Средец, Трезор, Ню Лайн, ММ, Фемина и Арда.

Двата пакета ще бъдат предложени на стратегически инвеститори. Основните критерии, на които трябва да отговарят потенциалните кандидат-купувачи са: директен опит в производството на цигари за период по-дълъг от пет години и нетни приходи от продажби на тютюневи изделия през последната одитирана финансова година от над 500 милиона евро.


Заинтересованите страни могат да подадат писмено Заявление за закупуване на Информационния меморандум и Инструкции за участие в конкурса („Конкурсната документация") от датата на публикуване на Поканата до 2 август 2004 год., като към Заявлението се прилагат посочените в поканата документи, удостоверяващи съответствието на кандидатите с посочените критерии.

„Булгартабак Холдинг" АД, Финансовият консултант и Правните консултанти ще оценят получените Заявления в срок до 6 август 2004 год.

След подписване на споразумение за конфиденциалност и заплащане на такса за конкурсната документация за всеки един от двата пакета в размер на 25 000 евро в срок до 13 август 2004 г. на допуснатите Заинтересовани страни ще бъде предоставена Конкурсната документация.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK