До 835 000 унции злато са залежите в Ада Тепе край Крумовград

До 835 000 унции са повишени златните ресурси на находището  Ада Тепе край Крумовград според оценката на “Дънди Прешъс Металс” за запасите, съобщи БТА.

Количеството на оценените и установени ресурси е със 78 000 унции повече в сравнение с предишната оценка на оценените и установени ресурси, направена през октомври миналата година.

Целта на програмата по сгъстяване на сондажната мрежа е предполагаемите ресурси в горната зона на находището, които се намират в границите на бъдещия открит рудник, да бъдат категоризирани като установени ресурси, обясняват от компанията.


Програмата е потвърдила оценени и установени ресурси до 835 000 унции. Те ще бъдат включени в изчисляването на запасите в технико-икономическата оценка, която трябва да е готова до края на март тази година.

“Дънди Прешъс Металс” е международна минна компания, чиято дейност обхваща придобиване, проучване, разработка и експлоатация на находища на ценни метали. Тя осъществява дейност в България чрез дъщерните си дружества “Челопеч Майнинг” ЕАД и “Болкан Минерал енд Майнинг” ЕАД.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK