"Милицер и Мюнх" откри карго терминал на летище София

"М и М Ер карго сървис БГ" ООД, дъщерно дружество на швейцарската спедиторска компания "Милицер и Мюнх", откри собствен карго терминал на летище София, който ще се използва само за въздушни превози. Това съобщи управляващият директор на дружеството Михаил Данчев. Той уточни, че в терминала са вложени 1.2 млн. лв., като до края на година се очаква да бъдат инвестирани още 200 хил. лв. Според разчетите на компанията инвестицията ще се възвърне за три-четири години, каза също Данчев.

Терминалът е с площ 5.2 хил. кв.м, като 75% от капацитета на складовата площ вече е запълнен от внос. Съоръжението вече обработва 25 тона входящи товари на ден и е изградено в санирания карго терминал на "Балкан", който дружество е купило през 2003 година за 800 хил. лв. След като й е направена реконструкция, постройката разполага със система за температурно съхранение на фармацевтични пратки. Тя работи на два режима - от 2 до 8 градуса и от 18 до 25, като се обслужва от 40 души персонал.

До края на 2004 година дружеството чака лиценз за оператор на летищна дейност от Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", който ще му позволи да започне да обработва товари за износ.


Карго терминалът на летище София е вторият по големина проект в България на швейцарската спедиторска фирма "Милицер и Мюнх", обясни Данчев. Освен в София компанията смята да инвестира и в други големи индустриални центрове в страната.

"Милицер и Мюнх" работи в 28 държави от Европа и Азия, като на българския пазар е от 1991 г. с представители "Милицер и Мюнх БГ" ООД. "М и М Ер карго сървис БГ" е дъщерно дружество на българското представителство, занимаващо се само с въздушна спедиция, и е открито през 1998 г. По информация от сайта на Националното сдружение на българските спедитори "Милицер и Мюнх БГ" притежава още траспортно-спедиторски терминал в София с обща площ от 30 хил. кв.м, като 15 хил. от тях са закрита площ. Дружеството има представителства и в Бургас, Пловдив, Варна, Русе, Плевен, Пловдив и Враца.

Още от Компании

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK