“Кауфланд” ще строи магазин в Добрич

Германската търговска верига "Кауфланд" може да построи един от първите си магазини у нас в Добрич. Това съобщи зам.-кметът по финансовите въпроси на града Иван Колев. Той обясни, че представители на чуждестранната компания са се срещнали с него и са поискали да закупят терен с площ между 15 и 25 дка. Те дори са се спрели на точно определен парцел, който се намира между автогарата и замразения от години строеж на ТЕЦ в града. От "Кауфланд" са оглеждали земя и край околовръстното шосе в близост до жк "Балик", както и в квартал "Добротица". Писмо с инвестиционните намерения на дружеството ще се получи в добричката община още тази седмица и от него ще стане ясен размерът на предвидените инвестиции, каза още Колев.

До момента в Добрич няма нито един хипермаркет на големите вериги магазини. Преди няколко години от "Билла" проявиха интерес към града, но след това се пренасочиха към Шумен. Тогава от общината предложиха на австрийските предприемачи същия терен до автогарата.

По данни от интернет страницата на "Кауфланд" компанията притежава 500 хипермаркета в Германия, Чехия, Полша и Хърватия. Инвестиционните й намерения за следващата година са насочени към България. Плановете на "Кауфланд" са да инвестира 300 млн. евро в 40 хипермаркета в страната ни. Инвестиционният проект ще започне през 2005 г. в 10 български града, сред които е и Добрич.

Всеки хипермаркет на "Кауфланд" се простира върху площ от 16 до 25 дка в зависимост от големината на сградата, която варира от 4250 кв. м до 7300 кв. м. У нас се планира да се строят хипермаркети с размери от 5400 до 6300 кв. м.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK