"Канон" и "Тошиба" заедно ще произвеждат екрани от ново поколение

Японските технологични компании "Тошиба" (Toshiba) и "Канон" (Canon) обявиха, че създават джойнт венчър за производството на плоски екрани от ново поколение, или така наречените SED дисплеи, предаде Ройтерс. В новото начинание двете компании ще инвестират общо 1.82 млрд. долара и ще бъдат първите, които ще разработват новата технология. "Канон" ще притежава 50.002% от смесеното дружество, а "Тошиба" - останалата част.

Двете компании ще започнат съвместното производство през 2005 г., като ще правят основно панели за широкоекранни телевизори. От ръководствата на дружествата заявиха, че очакват начинанието да започне да носи печалба едва през 2010 г. Технологичните гиганти ще продават новата продукция всеки под своята собствена търговска марка.

Месечното производство догодина на SED дисплеите се очаква да достигне до 3000 броя от 50-инчовите екрани, а през 2008 г. - до 1.8 млн.


Най-големият в света производител на офис техника - "Канон", от 1999 г. разработва технология за производството на плоски екрани от ново поколение - SED дисплеите. Новите екрани с течен кристал са още по-тънки от стандартните плоски монитори, изразходват по-малко електроенергия и сами си произвеждат необходимата за екрана светлина.

Идеята за създаването на екраните от ново поколение е в резултат на все по-растящия пазар за плоски екрани по света. За да запазят конкурентоспособността си, производителите на екрани с течен кристал започват да влагат все повече средства в технологиите, с което да отговорят на динамичните промени на пазара.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK