Пловдивският панаир ще строи хотел

До две години в района на Пловдивския панаир може да бъде построен хотел, който да обслужва гостите на изложението, съобщи изпълнителният директор на панаира Йордан Радев в понеделник. По думите му бордът на директорите вече е взел решение и са водени разговори с Министерството на икономиката.

Радев каза, че вече е изготвен идейният проект. Той ще бъде представен през ноември на международно изложение в Лондон, където ще се търсят партньори за сключване на джойнт венчър. По думите му вече има интерес от големи компании, но не уточни кои са те.

Новият хотел е нужен заради растящия брой на посетителите и изложителите на панаира и заради недотам развитата инфраструктура в района. В момента всички места в хотелите в града са резервирани, добави Радев. Той призова за диалог с местната власт за развиване на инфраструктирата и техническата обезпеченост на панаирното градче.


Тази година фирмите, които ще вземат участие в есенния технически панаир, са с 240 повече от 2003 г. и техният брой е близо 2900. От тях почти 1200 са български. На панаира, който ще се проведе от 27 септември до 2 октомври, ще се представят 42 държави, като най-много фирми има от Германия, Италия, Чехия, Испания и други. По време на панаира ще се проведат няколко специализирани изложби - за информационни технологии, електроника и електротехника, машиностроене, транспорт, строителство и архитектура, химическа промишленост, енергетика и екология. Вече трета година ще бъде организиран и автомобилен салон, в който участват всички големи вносители и представители на коли в България.

Страната партньор през тази година е Чехия. Чешките компании на панаира са 80. В рамките на изложението ще се проведе българо-чешки бизнес форум, съобщи още Радев.

Организаторите на панаира са единодушни, че интересът към него се повишава всяка година и това е сигнал за стабилизиращата се икономика. Радев обяви, че вече няма достатъчно площ за изложителите. Заетата територия тази година е над 93 хил. квадратни метра от общо 100 хил. кв.м капацитет.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK