"Ауто Италия" се цели в топ 5 на автомобилните вносители

Новият собственик на "Ауто Италия" - инвестиционният фонд "Екуест", се цели в 8% пазарен дял през 2007 г., съобщи на пресконференция в сряда управляващият партньор на фонда у нас Георги Крумов. Той добави, че вижда официалния представител на "Фиат", "Ланча" и "Алфа Ромео" за страната в топ 5 на автомобилните вносители с около 2000 продадени коли през 2007 г.

За миналата година "Ауто Италия" има пазарен дял от 1.76% и 299 продажби на трите марки. Крумов поясни, че първата голяма стъпка към достигане на поставените цели е направена със смяната на мениджмънта. Предстои вътрешна оптимизация на финансовата структура, на човешките ресурси и логистиката.

Плановете на новите мениджъри са през следващите две години да бъдат направени сериозни инвестиции в подобряването на имиджа на марките, отношението към клиентите и следпродажбеното обслужване. Вече е договорена нова схема на доставка на резервни части с "Фиат ауто", която предвижда компонентите, които ги няма на склад у нас, да бъдат доставяни в срок от три работни дни. За сравнение - досега този период е бил 45 дни.


Корпоративните клиенти на "Ауто Италия" ще получават и кола за ползване, докато техният автомобил е в сервиза, обеща Крумов. Според него към корпоративните клиенти ще има специално отношение, като ще се предлагат нови, по изгодни условия за плащане. Първият договор за 50 автомобила "Фиат" вече е сключен с МВР.

Сериозен коз в привличането на нови клиенти ще са променените схеми за лизинг, като вече се водят преговори с няколко банки и лизингови къщи по детайлите. Обмисля се и вариантът за предлагане на коли на изплащане без оскъпяване, като разликата се поема от вносителя.

В сряда "Ауто Италия" откри нов шоурум за "Фиат" и "Ланча" в хотел "Експо" на бул. "Цариградско шосе". В съседство ще бъде отворена изложбена зала и за "Алфа Ромео". До три години "Ауто Италия" планира изграждането на голям фирмен комплекс в София, в който на едно място ще бъдат събрани изложбени площи, сервиз, магазин за резерви част и автоаксесоари и заведения.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK