България за първи път участва в международното туристическо изложение в Монтрьо

България за първи път участва в международното туристическо изложение Travel Trade Workshop(ТТW), което се проведе от 26 до 28 октомври 2004 година в швейцарския град Монтрьо, съобщиха от министерството на икономиката.

Българското участие бе на информационен щанд от 20 кв.м., на който се представиха освен Агенцията по туризъм и шест български фирми. Разнообразието на предлагания туристически продукт предизвика силен интерес към българския щанд. За него допринесе и получената първа награда за website на Агенцията по туризъм от Международния филмов фестивал в Карлови Вари, Чехия, коментираха от Агенцията.

Сайтът на Агенцията по туризъм е отличен с първа награда в категория "Мултимедия" (СD и websites) на 37-я международен филмов фестивал в Карлови Вари, Чехия.


Международният филмов фестивал в Чехия е едно от най-старите изложения на филми и видеопродукции за туризма в Европа. Той се провежда всяка година в Карлови Вари.

Целта на фестивала е да се представят и оценят филми, аудио и видео продукти, които презентират специфичните местни особености на туристическите продукти в съответните страни, както и да спомага за популяризирането им на туристическия пазар в света.

По време на фестивала телевизионните и видео филми, спотовете и мултимедията се състезават в четири категории:

-видео продукти и филми, представящи страната,отделни региони, градове и туристически селища

-филми на частни туристически компании

-телевизионни филми за туризъм

-мултимедия, включваща CD и websites за туризма

Сайтът на Агенцията по туризъм бе определен за най-добър в четвърта категория. Втора и трета награда получиха съответно Дания и Испания.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK