"Райфайзенбанк" (България) ЕАД получи кредит от 10 млн. евро

"Кредитанщалт фюр Видерауфбау" (КFW) предостави на "Райфайзенбанк" (България)ЕАД кредитна линия в размер на 10 млн. евро за кредитиране на малкия и среден бизнес в България с подкрепата на Европейския съюз. Кредитната линия ще бъде използвана за финансиране на инвестиционни проекти и оборотен капитал, съобщиха от "Райфайзенбанк".

Това е второто подобно целево финансиране, предназначено за малките и средни фирми и отпуснато с подкрепата на Европейския съюз, което подписва "Райфайзенбанк" (България) ЕАД. Първата такава кредитна линия беше договорена с Европейската Банка за Възстановяване и Развитие (ЕБВР) през 2002 г. и беше напълно усвоена от "Райфайзенбанк" за по малко от 1 година.

Кредитополучателите по новата кредитна линия с KFW ще бъдат български частни фирми от малкия и среден бизнес и хора със свободни професии. Размерът на отпуснатите средства за един клиент ще е до 250 хил. евро при максимален срок на финансиране до 7 години.

"Райфайзенбанк" (България) ЕАД е сред водещите партньори на малките и средни фирми и хората със свободни професии. Към края на м. ноември 2004 броят на малките фирми, избрали "Райфайзенбанк" (България) ЕАД за своя банка надхвърли 10 000.

Още от Компании

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK