Пощенска банка учреди дружество за лизинг на автомобили

Пощенска банка учреди второ дъщерно лизингово дружество, което е специализирано в лизинг на автомобили, което ще се казва "И Еф Джи ауто лизинг".  Това съобщиха от институцията.  Новата компания предлага пълен пакет от лизингови услуги, между които финансов и оперативен лизинг на всякакъв тип леки автомобили и сублизинг за компании и физически лица. Клиентите на компанията ще ползват преференциални условия поради сътрудничеството с доставчици на леки автомобили, както и облекчен достъп до банкови кредити и до други продукти на Пощенска банка, заявиха от дружеството.

Лизинговите продукти ще се предлагат през клоновата мрежа на банката, както и чрез взаимни програми с различни доставчици на коли. Подаването на документи и подписването на договора за лизинг може да бъде извършено при вносителя на автомобила или във всеки клон на Пощенска банка, без да е необходимо клиентът да посещава лизинговата компания. Обработката на сделките ще става в рамките на един ден, обещават от "И Еф Джи ауто лизинг".

Това е второто лизингово дружество на Пощенска банка и EFG Eurobank Ergasias S.A. в България. Първата лизингова компания на групата - "И Еф Джи лизинг", която работи от ноември миналата година, вече има портфейл от над 10 млн. лева и предлага лизингови схеми за всякакъв тип движимо и недвижимо имущество. 


С лизингови компании разполагат още HVB Bank Biochim, Хеброс, ОББ, Булбанк, Райфайзенбанк, Прокредитбанк и др.  Наскоро и Банка ДСК получи разрешение от БНБ да придобие участие в новоучредяващото се дружество "ДСК меркантил лизинг".

Лизинговите компании  ще имат съществено значение за банките предвид новите ограничения на БНБ за охлаждане на кредитния ръст. Както е известно, лизинговата дейност не се регулира, което позволява през нея да се отпуска ресурс, който иначе ще бъде сакнциониран от централната банка.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK