"Индезит" държи 21% от пазара на бяла техника

"Индезит" държи 21% от пазара на бяла техника за миналата година, показват данни от компанията. Тя продава марките "Аристон", чийто пазарен дял е 4%, и "Индезит" с дял от 17 на сто. Според генералния директор на дружеството за страната Алена Георгиева "Индезит" е увеличил продажбите си в България с 40 на сто за последната година.

Добрите резултати на компанията идват при прогнозиран ръст на пазара на бяла техника от около 15 на сто, уточниха от компания. По традиция най-добри резултати компанията отчита при продажбите на пералните и охладителите.

Според източници от компанията "Индезит България" ще продължи да залага на балансирана ценова политика и запазване на качеството на продукцията. Дружеството очаква да се увеличи и търсенето на съдомиялни машини, като това е най-прогресивният сегмент, който "Индезит" ще разработва.


Бордът на директорите на "Индезит кампъни" отчете нетна печалба от 116 милиона евро спрямо 120 милиона евро за 2003 г., показват данните от операциите на компанията в световен мащаб. Продажбите на производителя на домакински електроуреди достигат 3.1 млрд. евро при 3 млрд. евро за 2003 г. Това означава, че в световен мащаб компанията има 5.6% ръст на продажбите.

Брутната оперативна печалба на компанията достига 405 милиона евро, а печалбата преди данъчно облагане е 248 милиона евро в сравнение с 246 милиона през 2003 г. Бордът на директорите ще препоръча на акционерите да гласуват дивиденти за изплащане от 0.361 евро на акция, колкото и за 2003 г., и 0.379 евро на спестовна акция, уточниха от дружеството.

"Индезит" очаква през тази година подобрение на резултатите си заради достигането на пълен производствен капацитет на новите заводи на дружеството в Русия (за охладители) и в Полша (за печки и хладилници). Заводите годишно ще произвеждат 3 млн. уреда.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK