"Победа" стартира рекламна кампания в световни телевизионни канали

Бургаският производител на шоколадови и захарни изделия “Победа” стартира рекламна кампания за продуктите си в световните телевизионни канали, съобщиха от компанията. Рекламни клипове на миникексовете и кроасаните “Браво” вече вървят по музикалните канали MTV и VH1. “Победа” стана първата българска фирма, рекламираща продуктите си в най-популярнитe музикални канали, твърдят от дружеството. От средата на миналия месец марката “Браво” присъства и в ефира на международния канал Discovery Channel.

Рекламната кампания е насочена към потенциалните потребители на бургаските изделия в Унгария, Румъния, Гърция, Чехия и Русия. Решението за рекламната кампания е дошло, след като е констатирано, че изделията с марката "Браво" се приемат добре на външните пазари. Чрез нея се цели разширяване на пазарния дял на изделията в чужбина. Сега около 30% от произведената в Бургас продукция вече се изнася в Унгария, Македония, Сърбия, Хърватия и Чехия. Фирмата е в процес на преговори и с японски дистрибутори.

Миникексовете и кроасаните “Браво” са разработени по оригинална италианска рецепта. В момента “Победа” провежда промоционални дегустации на новия си продукт - кексче с ягодов пълнеж, в над 100 магазина в цялата страна. Тази кампания ще продължи до 28 май.


"Победа" АД завърши 2004 г. с ръст в продажбите 9.8%, който изпреварва ръста на пазара на вафли, бонбони, бисквити и кроасани от 6%.

Бургаският завод "Победа" съществува от 1923 г. През 1998 г. комбинатът беше приватизиран, като основен акционер в дружеството с 63% е "Глобал капитал" АД. "ЕСМ холдинг лимитид" притежава 37% от акциите. Номенклатурата на "Победа" включва популярните на българския пазар бонбони "Черноморец", бисквитите "Закуска" и вафлите, кексовете и кроасаните "Браво". Бисквитите на бургаския производител държат 15% от българския пазар и имат присъствие в 92% от магазините в България. Те имат успех и зад граница.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK