Седем улици в София ще се ремонтират

Столичната община обяви открит конкурс за възлагането на малка обществена поръчка за строителни работи по полагане на пътна настилка. Поръчката предвижда пътни работи и при необходимост отводняване на седем улици с масов градски транспорт, като са обособени също седем позиции, съответстващи на улиците. Ремонтите ще обхванат ул. "Луи Айер" (от ул. "Сребърна" до ул. "Тодор Каблешков" в район "Триадица"), ул. "Добротич" (от ул. "Възкресение" до ул. "Никола Мушанов" в район "Красна поляна"), ул. 406 в жк "Младост" (от ул. "Самара" до последната спирка на автобусни линии 213, 76 в "Младост"), ул. "Св. Киприян" в жк "Младост" 2 (от бул. "Ал. Малинов" до обратното ухо на автобус 306 в "Младост"), бул. "8-ми декември" (от Диагностично-консултативен център 5 до ул. "Академик Б. Стефанов" в Студентски град) и ул. "Обиколна" (в жк "Овча купел", ул. "Варна" в Банкя).

Оферти могат да се подават за една, няколко или всички позиции в открития конкурс.

Съгласно обявлението, публикувано в електронния регистър на обществените поръчки, крайна дата за изпълнението на поръчката е 30 август.


Гаранциите за участие в процедурата за ремонт са различни за всяка от позициите в конкурса. За пътната настилка на ул. "Луи Айер" гаранцията е 1000 лв., за ул. "Добротич" - 1500 лв., за ул. 406 в жк "Младост" - 2560 лв., за ул. "Свети Киприян" в жк "Младост" 2 - 1200 лв., за бул. "8-ми декември" - 1350 лв., за ул. "Обиколна" в жк "Овча купел" - 2400 лв., и за ул. "Варна" в Банкя - 1100 лв.

Икономически най-изгодната оферта при показатели, посочени в документацията за участие, ще бъде основният критерий за оценка на офертите. Това означава, че и техническите, и ценовите показатели ще имат значение в крайното класиране.

Кандидатите в поръчката могат да купят документация за участие в поръчката до 27 юни при цена 60 лв., като същият ден е и краен срок за подаване на оферти.

Съгласно предварителното обявление, което е публикувано в регистъра на обществените поръчки на 8 март, Столичната община планира да обяви общо 13 поръчки за строителство, финансирани от бюджета на общината за 2005 г. Поръчките, които влизат в програмата на общината за инвестиционните проекти, са за основен ремонт на сградите на ул. "Будапеща" 17, на ул. " Оборище" 44 и на ул. "Даме Груев" 8а, за изграждане на втора газова инсталация на територията на депото за неопасни отпадъци в кв. Суходол и на съоръжения за третиране на битови отпадъци и трайната им преработка.

Сред другите проекти са изграждането на физкултурен салон в 199-о СОУ, район "Подуяне", рехабилитация на жилища и обекти общинска собственост, II и III етап на реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи в зоопарк "София" и за строеж на административна сграда на район Нови Искър.

Други процедури са тези за основен ремонт на улиците "Д-р Любен Русев" от локала на бул. "Цариградско шосе" до СБАЛНП "Свети Наум", на ул. "Малашевска" от ул. "Каменоделска" до ул. "Първа Българска армия", на ул. "Мими Балканска" от бул. "Брюксел" до отклонението за новия пътнически терминал и за реконструкция на ул. "Боряна" от ул. "Любляна" до ул. "Монтевидео", район "Овча купел".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK