"Кристал Перник" продава две сгради за 88 хил. лв.

Синдикът на "Кристал Перник" ЕАД насрочи дата за продажба на обособена част от имуществото на дружеството. Търгът ще се проведе на 13 юни по реда на Търговския закон от 11 ч. в канцеларията на синдика в Перник, квартал "Кристал". Предложения за участие в наддаването се приемат до 13.00 ч. в деня на продажбата.

Обект на продан ще е сграда за амбалаж и готова продукция с инвентарен № 471. Предлага се с правото на строеж върху терена. Имотът е построен през 1934 г. Той представлява двуетажна масивна сграда със застроена площ 994.14 кв. м и разгъната застроена площ 1876.28 кв. м. Началната цена на актива е 37 535 лв. и е равна на пазарната оценка на сградата и на правото на строеж върху терена.

Сградата се продава с тежест - "Кристал-Перник" ще запази безвъзмездно и срочно право на ползване върху първия етаж на сградата до прекратяване на производството по несъстоятелност и заличаване на дружеството от търговския регистър. Сградата не е обременена с ипотеки и възбрани.


За реда и начина на продажбата е взето решение от събрание на кредиторите от октомври 2003 г. и е получено разрешение от съда по несъстоятелността.

За участие в наддаването кандидатите следва предварително да са внесли задатък от 10% върху обявената първоначална цена по особената сметка на синдика не по-късно от деня, предхождащ търга. Оглед на имота може да се извърши всеки работен ден до 12 юни от 10.00 до 14.00 ч.

Синдикът на "Кристал Перник" обяви търг и за още една обособена част от имуществото на обявената в несъстоятелност компания, за който също е взето решение на събранието на кредиторите от октомври 2003 г.

Продажбата ще се извърши на 15 юни от 11.00 ч. в канцеларията на синдика. Предложения за участие в наддаването ще се приемат до 13.00 ч. в деня на търга.

Обект на продан е сграда за едрогабаритни стъкла с инвентарен №251 от описа на масата на несъстоятелността. Построена е през 1934 г. Представлява масивна железобетонна сграда с обща застроена площ 1338.53 кв. м. Предлага се правото на строеж върху терена. Началната цена на имота е 50 952 лв. Тя отговаря на пазарната оценка на сградата и на правото на строеж върху терена.

За да участват в търга, наддавачите трябва да са внесли задатък от 10% върху обявената първоначална цена по особената сметка на синдика не по-късно от деня, предхождащ търга. Оглед на активите може да се извърши всеки работен ден до 14 юни от 10.00 до 14.00 ч.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK