"Албена" ще прави наколно вилно селище до резерват "Балтата"

Туристическата компания "Албена" ще инвестира над 2 млн. лева за изграждане на селище за приключенски туризъм в буферната зона на резервата "Балтата". Това съобщи пресцентърът на акционерното дружество. Проектът предвижда да бъдат построени десет наколни къщички на два етажа с общо 80 легла. Селището ще посреща туристи, които биха искали да нощуват в тръстиков масив. В летовището ще има кули за наблюдение и информационен център. Резерватът "Балтата" се простира върху 183 хектара между курорта Албена и село Кранево. В природната забележителност могат да бъдат наблюдавани над 400 вида растения, бозайници, птици, влечуги, част от които са записани в Червената книга на България. Планът за управление на резервата "Балтата" и буферната зона, който е одобрен от Министерството на околната среда и водите, обхваща дейности до 2014 г. Предвижда се да бъдат изградени дървени пътеки за наблюдение и научни изследвания и в самия резерват.

Мениджърският екип на туристическата компания "Албена" е разработил мащабна инвестиционна програма за развитие на базата в Приморско през следващите няколко години. Това стана ясно на общото събрание на акционерите, проведено на 12 юни. За цялостното изграждане на вилно селище в южния курорт ще бъдат вложени 50 млн. лева. Търговският директор на дружеството Маргита Тодорова обясни, че върху площ от 70 хектара ще бъде построено 4-звездно ваканционно селище с богата инфраструктура, възможности за спорт и анимация, балнеология с капацитет от 200 души дневно като в Албена. То ще бъде насочено към семейства с деца и ще е с капацитет 6 хил. легла.

Сега базата в Приморско разполага с четиризвезден хотел, две двузвездни и вили две и три звезди, като само 400 от леглата са четиризвездни. Предвижда се изграждането на още един четиризвезден хотел и реконструкция на останалата част. Заплануваното разширение е три пъти повече от предлагането в момента. Вече се прави генерален план на селището и предстои окончателното му одобряване. Очакванията са строителните дейности да започнат през 2007 г. и да продължат между три и пет години. 

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK