Агенцията по метрология ще обновява лабораториите си

Централното звено за финансиране и договаряне (ЦЗФД) към Министерство на финансите обяви тръжна процедура за ремонт и преустройство на лабораторни помещения на Държавната агенция за метрология и технически надзор. Обявата за търга е публикувана в интернет на адреса на Министерство на финансите www.minfin.bg и на Агенцията по обществени поръчки www.aop.bg.

Процедурата е открита и предвижда финансиране по програма ФАР и национално кофинансиране.

Координираща институция по проекта е ЦЗФД.


Обновяването ще обхване следните девет лаборатории: за горива, лубриканти и добавъчни вещества в София към главна дирекция "Контрол на качеството на течните горива", за дебитомери и измервателни системи за течности, различни от вода в Стара Загора, за медицински устройства в София, за измерване на температурата в София, за начална и последваща проверка и оценка на сфигмоманометри и клинични термометри в Плевен, за начална и последваща проверка и оценка на клинични термометри в Пловдив и във Варна, за тестване, начална и последваща оценка на нискочестотни уреди за измерване на звука във Варна и за начална и последваща оценка на апарат за измерване на фокусното разстояние във Велико Търново.

Обемът на работите включва подобряване на техническия дизайн, разработване на технически спецификации за доставка на компоненти, ремонт и преустройство на лабораторни помещения и тестване и възлагане на работите по проекта.

До участие в търга при равни условия ще бъдат допускани физически и юридически лица (поотделно или в консорциум) от страните - членки на Европейсия съюз и по програма ФАР (България и Румъния) или от Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия и Черна гора и Турция. Всеки участник може да подаде само една оферта.

Кандидатите трябва да представят гаранция за участие в търга от 1% от цената, която са предложили в тръжната си оферта. Гаранцията за участие е 10% сумата на договора.

Документите за участие в търга могат да се получат от Централното звено за финансиране и договаряне към Министерството на финансите или със запитване на адрес [email protected] Крайният срок за подаване на офертите е 20 юли, 16.00 ч. в ЦЗФД. Предложенията ще бъдат отворени в 16.30 ч.

Срокът за изпълнение на предмета на търга е 7 месеца, като отделно периодът за установяване на дефекти е 12 месеца. Критериите за оценка на офертите ще се основат на икономически и финансови, технически и професионални показатели на участниците.

----------------------

Изисквания за участие в търга:

- кандидатите, включително водещата фирма в консорциума, да имат годишен оборот за всяка от последните три години от поне 600 хил. евро;

- компаниите да представят доказателство за осигурено финансиране на дейностите по търга не по-малко от 100 хил. евро;

- компаниите, част от консорциум, или обединението като цяло, да са изпълнили поне два подобни проекта на стойност 150 хил. евро;

- участниците да са осигурили директното изпълнение на поне 40% от поръчката сами, като проектът да е изпълнен през последните 5 години;

- за фирми, които участват самостоятелно, т.е. може да имат субконтрактори, но не участват в консорциум, е нужно да осигурят сами изпълнението на поне 70% от проекта;

- водещата компания в консорциума да обезпечи изпълнението на поне 50% от поръчката със собствени сили. За останалите партньори в обединението или джойнт-венчъра се изисква да могат да изпълнят 10% от всички работи.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK