АДВ ще продава сгради на завод "Кварц"

В Агенцията за държавни вземания (АДВ) в Бургас на 28 юни ще се проведе търг с явно наддаване за недвижими имоти на сливенския завод "Кварц". За продажба ще се предложат цех "Тръби" и пещно хале заедно с терен от 32 250 кв. метра, цех "Колби" (двуетажна сграда и терен от 5670 кв. метра), кислородна станция - едноетажна сграда и терен от 3300 кв.м. Първоначалната тръжна цена на трите имота е съответно 472 500 лв., 136 380 лв. и 58 320 лв.

Ако се намерят купувачи, със средствата ще бъдат частично погасени публичните задължения към Националния осигурителен институт, данъчната администрация и съда.

Депозитът за участие в търга е 10% от обявената тръжна цена и може да се внесе до 27 юни, докогато ще се извършва и огледът на имотите в Сливен, Промишлена зона.


Заводът за производство на изделия от кристал и стъкло "Кварц" АД беше приватизиран през май 1999 г. от работническо-мениджърското дружество "Кварц 97". През януари 2004 г. беше обявен във фалит, като производствената му дейност спря преди години.

В производството по несъстоятелност АДВ предявява публични вземания. До момента са осребрени имущество и имуществени права от масата на несъстоятелността за 1 545 300 лв. за погасяване на част от тези задължения. До момента са продадени 27 урегулирани поземлени имоти от площадка "Технически стъкла", както и три имота от площадка "Осветителни тела".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK