"Германос" разширява мрежата си

Гръцката верига за продажба на технологични продукти на дребно "Германос" (Germanos) ще разшири мрежата си в България, предаде агенция See News. За тази цел дружеството ще инвестира 800 хил. евро до края на годината в откриването на нови магазини.

Предвижда се обектите на компанията у нас да нараснат до 70. Гръцката верига иска да открие 15 нови магазина още тази година, като досега са отворени седем от тях. От стъпването си на пазара през 2000 г. досега "Германос" е инвестирала 5 млн. евро в търговската си мрежа в България, която обхваща 32 български града. Само за 2004 година гръцката верига е вложила 1 млн. евро у нас. Компанията обслужва близо 2 млн. клиента в България годишно.

В началото на тази седмица БТК и гръцката верига обявиха програма за сътрудничество, според която услугите на телекома ще се предлагат в над 65 магазина на компанията у нас.


От компанията предвиждат да открият и 150 магазина в Украйна до края на 2006 г.  Гръцката верига разполага с 850 магазина в седем европейски държави, сред които Кипър, Гърция, Македония, Полша, Румъния и Украйна.

Нетната печалба на компанията за миналата година е в размер на 53.9 милиона евро, показват данни от атинската фондова борса. За 2004 г. "Германос" е отчела печалба в размер на почти 500 млн. евро в Гърция и почти 170 млн. евро в международните й подразделения.

Това е увеличение 19.4 на сто в сравнение с 2003 г. Само приходите от продажби на дребно на компанията за 2004 са се увеличили с 22 на сто и са достигнали близо 860 млн. евро в сравнение със 707 милиона евро за предходната година.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK