"Кока-Кола ХБК" бележи над 12 на сто ръст за полугодието

Гръцката бутилираща компания "Кока-Кола ХБК" бележи ръст от повече от 12 на сто на нетната печалба за първите шест месеца на годината, предаде информационната агенция "Ройтерс". Според предварителните планове до края на годината компанията ще реализира приблизително 2.5 на сто увеличение на продажбите и 3 на сто ръст на приходите преди облагане с данъци.

Като основна причина затова се посочва разширяването на бизнеса на компанията в България, с придобиването на "Минерални води Банкя", както и в Русия и Сърбия и Черна гора. Втората най-голяма бутилираща компания на продуктите на "Кока-Кола" е реализирала нетна печалба в размер на 154 млн. лв., съобщава още "Ройтерс", базирайки се на съобщение на дружеството. През второто тримесечие на годината, когато традиционно се реализират най-високите продажби, компанията има увеличение от над 13 на сто и достига оборот от 141 млн. евро. Нетната печалба на компанията от нейната основна дейност за полугодието, изключвайки разходите за придобиване и преструктуриране, се е увеличила с 15% в сравнение със същия период на миналата година и достига 156 млн. евро.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK