"Райфайзен България" спечели за първи път наградата "Банка на годината"

Райфайзенбанк - България, спечели за първи път приза "Банка на годината за 2005 г." на престижното британско списание The Banker. Изданието, което е част от групата "Файненшъл таймс" (Financial Times Group), определя ежегодно носителите на приза "Банка на годината" за различни региони, страни и категории въз основа на изследвания на банковия сектор в 138 държави.

Решението за наградата се взима както въз основа на количествените данни като активи и печалба, така и като се отчита развитието на инфраструктурата и стратегиите за бъдещото развитие и тяхното изпълнение.

Към края на юни 2005 г. активите на "Райфайзен България" надхвърлиха 1.1 млрд. евро, което я нарежда на четвърто място в банковата система у нас.


Едновременно с това "Райфайзен интернешънъл" беше определена за "Банка на годината 2005" на развиващите се пазари, след като групата спечели награди и за Австрия и за още 4 държави в Централна и Източна Европа освен България - Сърбия и Черна гора, Албания, Беларус и Босна и Херцеговина.

"Получаването на тези награди ни кара да се чувстваме изключително горди, тъй като те са не само потвърждение за качеството на нашата мрежа от банки в Централна и Източна Европа, но и сигнал за нарастващото значение на региона в световен мащаб", каза Херберт Степич, председател на управителния съвет на "Райфайзен интернешънъл".

В класацията на The Banker наградата "Банка на годината" за Италия и Източна Европа получи италианската банкова група "Уникредит", която през юни тази година обяви сливането си с германската HVB.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK