"Напредък холдинг" ще е солидарен длъжник по кредит от 18 млн. евро

"Напредък холдинг" ще встъпи като солидарен длъжник по договор за банков кредит в размер на 18 милиона евро между "Адванс пропъртис" ООД и "Банка Пиреос" АД, става ясно от съобщение на Българската фондова борса. Акционерите на холдинга са дали съгласието си управителния съвет да сключи сделката, потвърдиха от компанията.

Общото събрание е гласувало решението на 7 септември. Управителният съвет на холдинга в овластен да сключи сделка за авалиране на запис на заповед като обезпечение по договора за банковия кредит.

"Напредък холдинг" е мажоритарен собственик на "Биовет" - Пещера, чрез дъщерната си компания "Хювефарма". Холдингът е солидарен длъжник и по кредит от Булбанк на стойност от 9.5 милиона евро, отпуснат на пещерското предприятие. Собствениците на "Биовет" одобриха покупката на част от бизнеса на "Интервет" на проведеното на 15 юли извънредно общо събрание. Акционерите на пещерската фармацевтична компания тогава овластиха изпълнителните директори на дружеството да сключат сделки по покупка на нематериални дълготрайни активи - разрешителни за продажби и досиета за регистрация на ветеринарномедицински продукти, търговски марки, технология за производство и домейн от "Интервет", което е филиал на холандската химическа компания "Акзо Нобел". Сделката е на стойност от 22.5 млн. евро е финансирана чрез средства от свързаните с фармацевтичното дружество "Адванс пропъртис" ООД и Стоков базар "Илиянци" АД. Заедно с това "Биовет" имаше намерение да купи и наличната в складовете продукция на компанията към момента на финализиране на сделката, като цената й не е включена в посочените 22.5 млн. евро.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK