"Захарен комбинат Пловдив" ще увеличава капитала си с непарична вноска

"Захарен комбинат Пловдив" ще увеличи капитала си с непарична вноска, става ясно от публикуваната в Държавен вестник покана за свикване на извънредно общо събрание на акционерите на компанията, отправена от съвета на директорите на дружеството. Събранието ще се проведе на 17 октомври.

Мениджмънтът на предприятието ще предложи за гласуване проекторешение за увеличаване на капитала на компанията от 2 233 338 лв. до 20 233 338 лв. чрез непарична вноска. На събранието също ще се обсъдят промени в устава на дружеството. Изпълнителният директор на предприятието Петър Стойков отказа да даде повече подробности за предстоящото решение.

Мажоритарен акционер на дружеството понастоящем е Ветко Арабаджиев. Пловдивският захарен завод беше приватизиран през 1996 г. от дружество, което беше собственост на "Мултигруп" и Ветко Арабаджиев. Впоследствие корпорацията на покойния Илия Павлов продаде своите акции и сега мажоритарен собственик на предприятието е пловдивският бизнесмен.


Основната дейност на Захарен комбинат "Кристал" АД - Пловдив, е производството на захар и захарни изделия. В началото на миналата годината дружеството възобнови рафинирането на сурова тръстикова захар след четиригодишно прекъсване. Тогава ръководството твърдеше, че инвестицията е на стойност от около един милион долара. "Кристал" - Пловдив, произвежда шоколадови бонбони и бонбониери, карамелажни бонбони, бисквити, вафли и десерти.

За едно денонощие дружеството има капацитет за производството на 12.6 тона шоколадови бонбони, бисквити 28.2 тона и 16.5 тона вафли. Техническият капацитет на производството на захар е 250-300 тона за 24 часа при непрекъснат производствен процес.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK