"Феърплей интернешънъл" емитира облигации за 5.6 млн. евро

Строително инвестиционната компания "Феърплей интернешънъл" е издала първата си емисия облигации, става ясно от съобщение в Държавен вестник. Мениджър и поемател на емисията е "Райфайзенбанк - България".

Облигационният кредит е в размер на 5.6 млн. евро, разпределен в 5.6 хил. обикновени безналични облигации с номинал и емисионна стойност от хиляда евро. Емисията е със срок от пет години, като заемът ще бъде погасен на 30 септември 2010 г. Лихвените плащания ще се извършват на всеки шест месеца, като ще са плаващи, определени от шестмесечния EUROBOR с добавка от 4%. В петък EUROBOR достигна 2.26%. Главницата се изплаща на три равни погасителни вноски, на датите на последните три купонни плащания.

Парите от облигационната емисия "Феърплей интернешънъл" ще използва за финансиране на изграждането на жилищни и хотелски комплекси.


До този момент първичното записване на облигации е вече осъществено при условията на частно предлагане. На по-късен етап се планира вписване на емисията за публично предлагане и последваща вторична търговия на Българската фондова борса. На 31 октомври ще се състои първото събрание на облигационерите, като се очаква да се потвърди избора на ТБ "Алианц България" за довереник на кредиторите.

"Феърплей интернешънъл" е строителна компания, която е на пазара от десет години. Фирмата строи основно жилища в София, като до момента е изградила над 700 апартамента. През последните няколко години започна да инвестира и в строителството на хотели. Първият - "Кристал палас", срещу Докторската градина в София, беше открит в началото на миналата година. Компанията е първата у нас, която започна да развива системата "апартмент хаус" за хотелско настаняване. Тя предлага и услуги по управлението и обслужването на жилищните комплекси. Наемните цени, на които дружеството отдава такива апартаменти, се движат на нива, по-високи от средното. Причината е, че се предоставят допълнителни услуги на наемателите.

В момента дружеството инвестира във ваканционни селища по Черноморието и в планинските курорти. Броят на апартаментите в строеж е над 500. За строително-инвестиционната компания работят над 800 специалисти и работници. "Феърплей интернешънъл" е носител на награди “Сграда на годината” през 2002 и 2004 г.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK