Кратки икономически новини

Във вторник в НДК ще е търгът за лицензи от клас А за далекосъобщителни мрежи

Във вторник в НДК ще се проведе публичният търг за издаване на двата индивидуални лиценза от клас А за далекосъобщителни мрежи от вида „точка към много точки”, съобщиха от пресцентъра на Комисията за регулиране на съобщенията. Разрешителните са с национално покритие и предоставят ограничен ресурс от 2х21 мегахерца в честотния диапазон 3.5 гигахерца. Търгът ще започне при първоначална тръжна цена за 1 344 000 лв. за всеки лиценз и стъпка за наддаване - 100 хил. лв. До участие в процедурата са допуснати „Мобилтел”, БТК, „Некском - България”, „Транс телеком”, „Кабелнет” и „Кериър БГ” .

Продължава процедурата по приватизацията на бургаския РУМ "Младост"


Общинският съвет гласува в края на миналата седмица да продължи приватизацията на общинската фирма “Нармаг”. Последният неин обект е районният универсален магазин (РУМ) “Младост” в жк “Славейков”. Това е най-големият магазин в града от този тип. Съветниците одобриха приватизацията му. Сградата в жк “Славейков” е метална конструкция на два етажа. Всеки от етажите е с над 2000 кв. метра площ. Ще бъде приватизиран и прилежащият към магазина терен, равен на 5250 кв. метра. Приватизацията ще се извърши чрез публично обявен конкурс на първия етап. Минималната конкурсна цена, определена за РУМ “Младост” и прилежащия терен, е 4 613 500 лв., обявиха от общинската администрация.

Германски предприемачи обсъждат бизнес проекти у нас

Клаус Манголд, председател на Източната комисия на германската икономика, е на посещение с десетчленна високопоставена германска икономическа делегация в България. Германската делегация разговаря в понеделник с президента на България Георги Първанов, министър-председателя Сергей Станишев, министъра на икономиката Румен Овчаров и министъра на отбраната Веселин Бързаков. Централно място в разговорите заеха стратегически въпроси на германско-българските икономически отношения, както и актуални конкретни проекти на германската икономика в България.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK