Строителният контрол провери над 120 фирми

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) провери 124 компании за строителен надзор, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Инспекциите са по заповед на министър Асен Гагаузов.

Проверени са 334 строежа от първа до четвърта категория в цялата страна. При проверките са констатирани нарушения на 10 фирми, извършващи строителен надзор. Наложени са глоби за нарушения на Закона за устройство на територията на физически лица, работещи в дружествата. Констативни протоколи са съставени на ЕТ "П. Латунов" - Несебър, "Стройконтрол" ЕООД - Несебър, "Санта 2004" ЕООД - Варна, ПЕР ООД - Варна, "Трафикконсулт БГ" ЕООД.

Актове по Закона за административните нарушения и наказания са съставени на физически лица от фирмите "Инекс консулт" ООД - Варна, и на "Стройко" ЕООД - Варна. Съставени са актове и са издадени наказателни постановления на ЕТ "Лони Георгиев" - Видин. Издадена е заповед за спиране на строителството и предстои да бъде образувано административнонаказателно производство срещу "Експресинженеринг" ЕООД - Плевен. Административнонаказателно производство ще бъде образувано и за нарушения на "Боил консулт" ООД - Велинград, съобщават от строителното министерство.

За допуснати нарушения на Закона за устройство на територията и актовете по неговото прилагане от началото на ноември 2004 г. до 30 септември 2005 г. са издадени общо 41 наказателни постановления, с които са наложени глоби на физически лица от 28 компании за строителен надзор.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK