"Палфингер” ще прави нов цех за товароподемна техника

Австрийският концерн “Палфингер” ще инвестира 11 млн. евро в построяването на нов производствен цех. Това ще доведе до разширяване на производствената дейност в завода за товароподемна техника на фирмата в Червен бряг. Според приетия работен план инвестицията трябва да бъде направена до 31 декември 2009 г. Това заяви изпълнителният директор на “Палфингер” АД Детлеф Кох в Червен бряг, който заедно с министъра на вътрешните работи Румен Петков направи първата копка на новото строителство. Детлеф Кох сподели, че новото производство е било планирано отдавна, но многократно е било отлагано заради липсата на гаранции за самостоятелно електрозахранване. От 2001 г. са проведени много разговори както с оръжейната фирма “Бета”, от която “Палфингер” закупува цех и хале, така и с НЕК и “Електроразпределение”, каза още изпълнителният директор. Тези разговори са били наложителни, тъй като електроподаването до този момент се е осъществявало от подстанция, собственост на “Бета” АД. Независимо от отделните разплащателни сметки на двете предприятия обаче понякога се стигало до изключване на тока заради неплатени сметки на обявеното в несъстоятелност оръжейно предприятие, стана ясно още на срещата.

Кох уточни, че сега предстои обособяване на самостоятелно електрозахранване на завода на австрийския концерн според действащата в момента нормативна уредба. Според инвеститорите новото производство ще доведе до многократно увеличаване на относителния дял на произвежданите компоненти за кранове и усвояване на нови компоненти за други изделия. От централата на компанията предвиждат да прехвърлят в България основни производства от заводите на концерна във Франция, Германия и Австрия. Реализирането на проекта ще осигури още 200 работни места в завода в Червен бряг.

--------------------------------------------


Групата “Палфингер” е многонационален концерн и е световен лидер в производството на подемни системи, системи за товарене и системи за захващане и обработка. Централата й е в Залцбург, Австрия. От 1999 г. “Палфингер” АД навлезе в България, като закупи терен от “Бета” в Червен бряг.

В Червен бряг фирмата има завод за производство на готови механоиздания за монтаж на товароподемни кранове, чийто персонал от специалисти, работници и служители възлиза на 500 души. В предприятието си в с. Тетово, Ямболско, “Палфингер” произвежда хидроцилиндри. "Палфингер” е вложила до момента 30 млн. евро за развитие на дейността си в България.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK