"Информационно обслужване" ще обработва данните от кметските избори в София

Столичната община обяви процедура на договаряне с покана за компютърна обработка в Общинската избирателна комисия (ОИК) - София-град, на протоколите на секционните избирателни комисии (СИК) за данните от гласуването и резултатите от местните избори за кмет. Кметските избори са насрочени за 29 октомври, като поръчката включва и евентуален втори тур.

За целта Столичната община е поканила "Информационно обслужване" АД.

За избора си на тази съкратена процедура възложителят се позовава на договор на Министерския съвет от 15 септември тази година за програмното осигуряване и експлоатационна документация, одобрени от Централната избирателна комисия за местни избори (ЦИКМИ).


Обявлението за обществена поръчка и конкурсната програма за участие в процедурата са одобрени от Минко Герджиков, доскоро изпълняващ длъжността кмет на София.

"Информационно обслужване" АД e основано като държавно стопанско обединение МОСИ през 1970 г. и по онова време е изпълнявало функциите на главен интегратор на държавните структури. Компанията отразяваше и резултатите от проведените на 25 юни парламентарни избори за страната на сайта www.2005izbori.org. Компанията се занимава с разработване, внедряване и поддръжка на информационни системи, проектиране и изграждане на комуникационна и мрежова инфраструктура, инсталиране, поддръжка и интеграция на LAN, WAN и частни мрежи, рublic key infrastructure (PKI) - електронен подпис StampIT, асемблиране и сервиз на хардуер, аутсорсинг на ИТ дейности и др. Компанията има развита мрежа и сервизни структури в 26 клона в административно-областните центрове в страната със собствен сграден фонд и техническа база.

За периода от влизане в сила на новия Закон за обществените поръчки в сила от 1 октомври 2004 г. "Информационни системи" има четири договора за изпълнение на поръчки. Това сочат данните от регистъра на обществените поръчки. С териториалната данъчна дирекция - Шумен, контрактът е за абонаментно техническо обслужване на копирни и факс апарати на стойност 1680 лв. Компанията спечели поръчката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за поддържане и експлоатация на национална база данни "Население" към МРРБ. Сумата на тази поръчка е 478 603 лв. без ДДС.

С Данъчна администрация - София, договорката е за предоставяне на онлайн достъп до електронните съдебни регистри, а с Добричката община е за доставка на компютърни конфигурации и техника. Процедурите са на стойност съответно от 100 310 лв. и 59 519.17 лв.

За периода от 1999 до 2004 г. ИТ компанията има три договора с Главна данъчна дирекция, един - с главно управление на данъчната администрация, и един - с Министерството на финансите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK